1910 yılında Kenjiro Den (田 健次郎 Den Kenjirō ), Rokuro Aoyama (青山 禄朗 Aoyama Rokurō ), Meitaro Takeuchi (竹内 明太郎Takeuchi Meitarō ) adlı 3 ortak tarafından Kaishinsha Motorcar Works (快進自動車工場 Kaishin Jidōsha Kōjō ) şirketi kurulur. Üç ortağın soyisimlerinin ilk harfinden oluşan ilk araç DAT 1914 yılında üretilir. 1925 yılında şirket DAT Motorcar Co. ismini alır. 1926 yılında Jitsuyo Jidosha company ile birleşerek Osaka merkezli DAT Manufacturing Co. Ltd. şirketi kurulur. Şirket 1932 yılına kadar bu çatı altında otomobil üretir. Şirket 1930 yılında Birleşik Krallığa ait Austin ile yaptığı ortaklık ile otomobil ve motor dizaynlarının geliştirilmesinde işbirliğine gider. Austin 7’yi 1930 yılında üretmeye başlar. 1931 yılında DAT’ın oğlu anlamına gelen ilk DATSON üretilir. Ancak Japonca’da SON kelimesi kayıp anlamına geldiğinden SON, SUN takısı ile değiştirilir. 1933 yılında şirket Jidosha-Seizo co.adını alır ve Yokohama’ya taşınır.
Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Nissan_Motors
OTOMOTİV SEKTÖRÜ HİZMETLERİMİZ.
1.-HASAR DANIŞMALIK EĞİTİMLERİ
2.-SERVİS HASAR BİRİMİ DENETİMİ
3.-AKTİF HASAR DANIŞMANLIĞI
4.-HASAR DOSYA SÜRECİ
5.-EKSPER VE SİGORTA ŞİRKETLER SÜRECİ
6.-HASAR VE YEDEK PARÇA İLİŞKİSİ
Türkiye’de motorlu taşıtlar sektöründe her zaman Servisler için en büyük kazanç konumunda olan Hasar son zamanların en zor dönemlerini maalesef geçirmektedir.
Söz konusu olan sektörde sigorta şirketlerinin sürekli değiştirdikleri satış pazarlama stratejisi maalesef motorlu taşıtlar sektörüne ağır bir bomba gibi düşmekte bunu devamında ise Otomobil marka temsilcileri olan servislerde gerekli birimlerde çalışanların gerektiği kadar bilgiye sahip olamamalarında eklenince son zamanların en kazançsız yıllarını geçirdiğini görmekteyiz.
APAYDIN HASAR DANIŞMALIĞI Olarak sektörümüzde oluşan bu durgunluğun bir parçası olan hasar birimlerimizin gerektiği kadar eğitim alamamaları ve işlerinde uzmanlaşamamaları başlıca sebepleridir
Eğitimli bir hasar danışmanın Aktif bir serviste yıllık cirosunun yaklaşık %20 ila 30 arasında artış sağlaya bildiğini hatta %40 oranında artışlarında görüldüğü bunun etkisi ile diğer servis birimleri olan ve aynı zamanda yedek parça, kaporta, boya, mekanik kısımlarına iş akışı yönünde nasıl hareket etmesini yapılan işlerin hızlılığı ve hasar dosyasının hızlı bir şekilde kapanışını sağlayarak ödemelerini en hızlı bir şekilde nasıl alacağını bilmektedir.
Nitekim Hızla büyüyen sektörde büyük bir eksikliğin yaşandığını görmekteyiz Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin en iyi servis Yöneticileri Hasar ve Sigorta Mevzuatını en iyi şekilde bilen kişilerin olduğunu unutulmamalıdır.
Yukarıda sıralı olarak belirtmiş olduğumuz hizmetlerimizin Otomotiv Sektörü nünde faydalı olacağını
Otomotiv Sektöründeki bu açığa çözüm kavuşturacağımızı ümit ediyoruz.