Toyota Motor Corporation (TMC veya Toyota), minivanlardan büyük kamyonlara kadar değişen alanlarda üretim yapan ve büyük bir model yelpazesine sahip olan, dünyanın en büyük otomotiv şirketlerinden birisidir. Yakın zamanda Ford‘u geçerek dünyanın en büyük ikinci otomobil firması olan Toyota’nın 2007 yılında dünya üzerinde en çok otomobil üreten firma olan; ancak büyük bir ekonomik kriz içindeki General Motors‘u tahtından edeceği düşünülmektedir. 2007 ilk çeyrek dünya satış rakamlarına göre General Motors‘u geçmiş ve en çok satılan otomobil markası olmuştur.
2003 takvim yılında Toyota, Lexus, Daihatsu ve Hino modeӀӀerinin yıllık toplam satışları 6,78 milyon adede ulaşmıştır. Japonya‘da 12 fabrikası, 11 bağlı kuruluşu ve 26 ülkede 46 üretim tesisi 316.121 çalışanı ile Lexus ve Toyota marka araçlar üreten şirketin ürünleri, 140’tan fazla ülkede müşterilere ulaştırılmaktadır. Toyota’nın otomotiv işlerindeki gelirleri, toplam satışlarının %90’ını kapsamaktadır.2007 yili Cirosu 239,4 Milyar. $ (23,94 Trilyon Yen). Toyota’nın telekommunikasyondan prefabrik evlere, ve lüks yatlara kadar değişik alanlarda çalışan şirketleri de bulunmaktadır.
Küresel Toyota satışları yıllar içerisinde gelişim göstermektedir. 1937 yılındaki kuruluşundan beri Toyota’nın ürün yelpazesi, dünyanın ilk seri üretilen hibrit aracı “Prius”u ve pazara hazır ilk hidrojenli aracı “Toyota FCHV”‘yi kapsayacak kadar genişlemiştir.
Toyota, 2008 yılı itibariyle dünyanın en büyük otomobil üreticisidir. 77 yıldır bu unvana sahip olan General Motors‘dan bu ünvanı ele geçirmeyi başarmıştır.
Toyota’nın 1951 yılından beri aralıksız ürettiği “Toyota Land Cruiser” modeli sadece yüksek satış rakamlarına ulaşmakla kalmamış, arazi kabliyeti ve kalitesi sayesinde sınıfında bir efsane haline gelmiştir.
Toyota üretim sistemi (TPS), tüm müşterilerin ihtiyacına uygun araçların esnek bir şekilde ve yüksek kalitede üretilebilmesine imkân vermektedir. Reklamları sayesinde Türkiye’de popülaritesi artmıştır.
Kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/Toyota
OTOMOTİV SEKTÖRÜ HİZMETLERİMİZ.
1.-HASAR DANIŞMALIK EĞİTİMLERİ
2.-SERVİS HASAR BİRİMİ DENETİMİ
3.-AKTİF HASAR DANIŞMANLIĞI
4.-HASAR DOSYA SÜRECİ
5.-EKSPER VE SİGORTA ŞİRKETLER SÜRECİ
6.-HASAR VE YEDEK PARÇA İLİŞKİSİ
Türkiye’de motorlu taşıtlar sektöründe her zaman Servisler için en büyük kazanç konumunda olan Hasar son zamanların en zor dönemlerini maalesef geçirmektedir.
Söz konusu olan sektörde sigorta şirketlerinin sürekli değiştirdikleri satış pazarlama stratejisi maalesef motorlu taşıtlar sektörüne ağır bir bomba gibi düşmekte bunu devamında ise Otomobil marka temsilcileri olan servislerde gerekli birimlerde çalışanların gerektiği kadar bilgiye sahip olamamalarında eklenince son zamanların en kazançsız yıllarını geçirdiğini görmekteyiz.
APAYDIN HASAR DANIŞMALIĞI Olarak sektörümüzde oluşan bu durgunluğun bir parçası olan hasar birimlerimizin gerektiği kadar eğitim alamamaları ve işlerinde uzmanlaşamamaları başlıca sebepleridir
Eğitimli bir hasar danışmanın Aktif bir serviste yıllık cirosunun yaklaşık %20 ila 30 arasında artış sağlaya bildiğini hatta %40 oranında artışlarında görüldüğü bunun etkisi ile diğer servis birimleri olan ve aynı zamanda yedek parça, kaporta, boya, mekanik kısımlarına iş akışı yönünde nasıl hareket etmesini yapılan işlerin hızlılığı ve hasar dosyasının hızlı bir şekilde kapanışını sağlayarak ödemelerini en hızlı bir şekilde nasıl alacağını bilmektedir.
Nitekim Hızla büyüyen sektörde büyük bir eksikliğin yaşandığını görmekteyiz Unutulmamalıdır ki Türkiye’nin en iyi servis Yöneticileri Hasar ve Sigorta Mevzuatını en iyi şekilde bilen kişilerin olduğunu unutulmamalıdır.
Yukarıda sıralı olarak belirtmiş olduğumuz hizmetlerimizin Otomotiv Sektörü nünde faydalı olacağını
Otomotiv Sektöründeki bu açığa çözüm kavuşturacağımızı ümit ediyoruz.